Biografie

ITA | ENG | NL | ESP

Giuliano Bracci werd in 1980 geboren in Rome. Hij bekwaamde zich op de gitaar en de tuba terwijl hij ondertussen een studie filosofie afrondde met een scriptie over de 16e-eeuwse filosoof en dichter Giordano Bruno. Ook speelde Bracci in fanfares en gaf hij gedurende een aantal jaren les aan kleuters en aan de muziekschool van Testaccio (Rome).

Vervolgens verhuisde hij naar Florence om compositie te studeren aan het conservatorium, begeleid door Rosario Mirigliano. Hier studeerde hij af in 2010. Daarnaast had hij de muzikale leiding bij het gezelschap van Pippo Delbono, met theateroptredens in Italië, Frankrijk, Spanje, België en Polen.

Momenteel woont Giuliano in Nederland. Hij behaalde een master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Richard Ayres. Zijn scriptie “Childhood and new music” werd geselecteerd voor de Eindwerkprijs van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

In 2009 werd Bracci genomineerd door de Gaudeamusprijs en won hij de Internationale SuonoSonda Competition. In 2010 ontving hij een eervolle vermelding tijdens de Gaudeamus Muziekweek en werd hij genomineerd in het kader van de Young Composers Meeting. Ook bereikte hij de finale van de Spaanse Koningin Sofia-prijs voor compositie met een stuk voor koor en orkest, dat in 2011 in Madrid in première ging.

Zijn muziek wordt uitgegeven door Donemus en Ars Publica. Hij werkte met orkesten en ensembles als Holland Symfonia, VOCAALLAB, Nieuw Ensemble, Ensemble Klang, Ensemble 2e2m, Looptail, orkest de ereprijs, Musique Nouvelles, Dirk Luijmes, Emanuele Torquati, Age F. Bokma, Ensemble L’Arsenale en het Freon Ensemble.